2013. április 6., szombat

Bemutatkozott a sófalvi fúvószenekar

   Március 15-én az ünnepi műsorban mutatkozott be, és aratott osztatlan sikert az alsósófalvi fiatalokból alakult fúvószenekar. 

   Karmesterük Molnár Andor, aki gyerekkorában több társával együtt Parajdon Szekeres Elek, majd a néhai, híres Szász János karmester irányításával a parajdi zenekarban zenélt. Utána a Dr. Palló Imre Zene és Képzőművészeti Szakközépiskola zene szakán végzett, majd a Szegedi Tudományegyetem zenei karán végezte el a trombita szakot. Jelenleg az említett középiskola tanára, s a korondi fúvószenekar karmestere is.

   Október óta ingyen, de nagy lelkesedéssel szervezte, tanította az alsósófalvi fiatalokat, azokat, akik egykor Parajdon kezdték a zenélést: Ambrus Dénes, Fülöp Attila, Fülöp Sándor, Kacsó László, Kozma Levente, Kozma Lóránd, Nagy Szabolcs, és az újakat, akik az ő irányításával lettek a zenekar szorgalmas, lelkes tagjai, mint Kacsó Attila, Kacsó István, Kovács Alpár, Sükösd Szabolcs, Székely Károly, Székely Szilárd, Lukács Ervin.

  Gazdag, változatos repertoárral léptek a közönség elé. A következőket adták elő: Kossuth nóták, Zúg a fenyves, Magyar egyveleg, Salina mare, Keringők, a magyar és a székely himnusz.

   Itt jegyzem meg, hogy nincs saját hangszerük, Parajdról, Korondról kértek kölcsön a próbákra, a szerepléshez. De ez nem gátolta lelkesedésüket.

   További terveik: szeretnének minél több alkalommal fellépni, szeretnének saját hangszerekkel rendelkezni. Reméljük, sikerül nekik.

   Sok sikert kívánunk Sóvidéknek, a szülőfalujához ragaszkodó Molnár Andor karmesternek és fiatal, lelkes csoportjának.

Írta: Andrási Ilona, Alsósófalva
Megjelenítette: Hargita Népe Udvarhely 





Fotók: Kovács László, Alsósófalva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése