2013. július 15., hétfő

Vakációs Bibliahét, 2013 - Beszámoló

   Július 8 - 12 közötti időszakban Evangélizációs gyermekhét volt Alsósófalván. Fő témája ez volt: "Hogyan juthatok el a mennyországba?"

   Minden nap, hétfőtől-péntekig 10.00 órától bibliai történeteket-, és azokkal kapcsolatosan énekeket, aranymondásokat (bibliai Igéket) tanultak gyerekeink játszva, vidáman. Nagyobbak is besegítettek az előkészítésben, a teremdíszítésben, a történetek bemutatásában, a zeneszolgáltatásban, a fotózásban.

Az I. nap:
Jónás prófétáról tanultunk, aki eleinte nem engedelmeskedett Isten küldő szavának, de végül elment Ninivébe és átadta az Úr üzenetét. A város népe megtért és Isten megkegyelmezett nekik.

Felhívás:-LÉGY ENGEDELMES!


A II. nap:
Zákeusról, egy fővámszedőről hangzott a tanítás, akinek Jézus mellett megváltozott az élete. Magába tekintett, beismerte hibáit, megbánta azokat...ezután jött a bocsánat.

Felhívás:-LÉGY BECSÜLETES!



A III. nap:
A gonosz szolga történetéről tanultunk, akinek "jólesett" a Király bocsánata, vagyis hogy elengedte tartozását (a tízezer tálentumot), de ő nem tudott kegyelmezni a szolgatársának. Isten sok bűnünket bocsátja meg, nekünk is "gyakorolnunk" kell a megbocsátást!

Felhívás:-BOCSÁSS MEG!



A IV. nap:
Jézus feltámadásáról tanultunk. A húsvéti sír felé igyekező asszonyok voltak az elsők, akik a feltámadott Úrral találkoztak. Rájuk bízta Jézus, hogy vigyék az örömhírt a tanítványoknak, s majd együttesen az egész világnak. Az örömhír ez:-JÉZUS feltámadott!

Felhívás:-VIGYED AZ ÖRÖMHÍRT!



Az V. nap:
János apostolról tanultunk, akit Isten Szentlelke a Pátmosz szigetére ragadott el, és ott "betekintést engedett" neki a mennyei világba.

Felhívás:-LÉGY A MENYORSZÁG LAKOSA!



Hálát adunk Istennek ezekért az alkalmakért!

Külön köszönöm a "kis Munkacsoportnak" a kitartó, lelkes munkáját, hozzáállását, mindennapi tevékenységét!...és köszönöm minden gyereknek a részvételét. 

Isten áldása maradjon életeteken!

SOLI DEO GLORIA!

Timár Erika, ref.lp., Alsósófalva

Hasonló tartalmak:

Az esemény fotóalbuma a facebook oldalunkon tekinthető meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése