2014. február 25., kedd

Meghívó - 2014. február 27

  A Bernády Közművelődési Egylet, a Sóvidék Kulturális Folyóirat, és a Teleki Oktatási Központ valamint a szovátai Önkormányzat szeretettel meghivja a következő bemutatókra. Szolláth Hunor: Szovátai történetek I. kötet, a kiadványt Mester Zoltán, a Bernády Közművelődési Egylet elnöke mutatja be. A Sóvidék kulturális folyóirat legújabb számát Szolláth Hunor főszerkesztő tárja a közönség elé.

Helyszin: Szováta, Városháza nagyterme, időpont: 2014. február 27. 18 óra.
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

A kötetről:
   „Az olvasó kezében tartott kötet első része egy hosszabbra tervezett sorozatnak, mely Szováta történetéből tartalmaz különböző fejezeteket. A cél az volt, hogy inkább ismeretterjesztő jellegű írások kerüljenek bele, olyan rövid kis történetek, melyek méltán kelthetik fel a helyi, és szélesebb körű olvasóközönség figyelmét.
   A túlzott szakbarbárság elkerülésével talán közelebb lehet hozni a város lakóit múltunk megismeréséhez, megtapasztalásához, megkedveléséhez. Ugyanakkor a benne tárgyalt résztörténetek révén egy esetleges helytörténeti oktatás kiváló segédeszköze is lehet, egy helytörténeti tankönyv megszületéséig.”
Szolláth Hunor

A folyóirat ajánlója:
   „Folyóiratunk tízedik számát tartja kezében kedves olvasónk, és nem kis örömünnepre ad okot ez a szám. Jubileumnak is nevezhetnék, hiszen ez azt jelenti, hogy kiadványunk öt éve kerül minden félévben az érdeklődők, támogatók, pártfogók kezébe. Nem csekély anyagi, és szellemi ráfordítás árán sikerült csak ezt megtenni, de hisszük, és tudjuk is, hogy az elkövetkezendő évek során is sikerül olvasóinknak, a kisrégiós kultúra iránt érdeklődőknek kezébe adni kiadványunkat.

   Köszönettel tartozunk anyagi támogatóinknak, valamint elsősorban azoknak, akik kutatásaikat, szellemi termékeiket megosztották lapunk hasábjain. Ugyanígy köszönjük olvasóinknak a kitartó érdeklődést irányunkban. Jelen lapszámunkkal ismét egy csokrot nyújtunk át vidékünkről, mely talán közelebb hozhat minket annak megismeréséhez, jobb értékeléséhez, és szülőföldünkön való megmaradáshoz!”

Szolláth Hunor
Főszerkesztő

Üdvözlettel,
Szolláth Hunor



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése