2011. szeptember 13., kedd

Nyár végén

   A nyári szünidő utolsó természetjáró kirándulását ejtettük meg ma. A természetben már őszies hangulat uralkodik. Megértek a mezei gyümölcsök, megjelentek az első őszi virágok, a gazdák takarítják be a terméseiket. 



   Mi ezútal a falutól távolabbra mentünk, ahol már a vadak birodalma van. Nincsenek megművelt földek és ha kicsit figyelmesek vagyunk sok szép dolgot láthatunk. Utunk során kissé megzavartuk a természet néma csendjét. Az erdőben megijesztettünk ez őzikét, igaz nem szándékosan. Pár ülü madarat is megzavartunk ugyanitt, amelyek közül három még órákig fölöttünk köröztek és hangos éles hangjukkal adták tudtunkra, hogy ez az ők területük. Egy bokor mélyén egy vaddisznó röfentette el magát, de mivel mi sem támadtunk, ő is békésen szúnyókált tovább. 



   Sajnos mindezeket nem tudtuk lencsevégre kapni, mert az őz egy sűrű erdőben volt, a vaddisznót meg mi magunk se láttuk, mert akkor ép a velünk egyforma magasságú bozóttal birkóztunk. De amit sikerült megörökíteni, azt az alábbiakban megtekinthetik.  












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése