2015. március 25., szerda

Világban kószáló sófalviak, egyesüljetek! - Sófalvi Igazolvány

   Egyik kedves olvasónk részt vett a Székelyudvarhelyen szervezett sófalvi származásúak kosaras bálján 2005-ben. Ennek 10 éves évfordulója alkalmából juttatta el hozzánk az, akkor kapott Sófalvi Igazolványt. Fogadják szeretettek ezt pár tréfás gondolatot!

   1. Minden olyan székely atyafi és hölgy, aki Alsó- vagy Felsősófalván, vagy a közeli bokrokban született, akinek apja, anyja és nagyszülei is itt születtek, joga van igényelni a Sófalvi Igazolványt.
   2. A nagy érdeklődés miatt az első pont úgy módosult, hogy Sófalvi Igazolványt kaphat még az a személy is, akinek féltestvére, keresztanyja, nagybátyja, komája, sógora, komaasszonya, menye, veje, ükunokája, szomszédja, anyatársa, anyósa, vagy szeretője, sófalvi származású.
   3. Mivel a Magyarországon rekedt másfél millió magyar is jelezte igénylési szándékát, az első két pont szintén módosításra szorult. Ennek értelmében bárki igényelhet Sófalvi Igazolványt, aki legalább egyszer Erdélyben járt, átutazott Felsősófalván, de átnézett a főútról Alsósófalvára, a Görnyés nagy domb teteje felé.

  A Sófalvi Igazolvány tulajdonosa a következő jogokkal és kötelezettségekkel rendelkezik:

   Minden évben részt vehet Székelyudvarhelyen, a sófalvi származásúak kosaras bálján, bőven ehet-ihat abból, amit hozott. Joga van bármilyen nótát rendelni a zenésztől, miután a hegedű vonójába pénzt húzott. A hagyományos sófalvi szokás szerint kötelező hajnalig innia, mert szégyen a bálból józanon távozni. A sáncban, a híd alatt, ágyban, vagy ágy alatt, mindig munkálkodjon benne a sófalvi virtus, ne féljen a rendőrtől, főnőkétől, anyósától, házastársától. Népszerűsítse mindenhol a Sóvidék hírnevét.

   Ezen igazolvánnyal a zsebében, bárki bármekkora banki kölcsönt felvehet, nősülhet, elválhat, nevethet, vagy sírhat, amint a helyzet hozza. Birtokában bárki szabadon közlekedhet Alsó- és Felsősófalva utcáin, valamint Budapesten, New York, vagy Bécs lakónegyedeiben. A Sófalvi Igazolvány a világ összes határátkelőjén, rendőrségén, kórházában fel lehet mutatni. Az már bizonytalan, hogy mindenki el tudja olvasni.

Kiadva 2005. febr. 15-én


I love Sófalva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése