2018. július 24., kedd

7 éves Alsósófalva weboldala

 
 Ha tavaly a hat gyertyát soknak tartottuk, akkor idén már meg sem említeném, hogy mily fura számunkra, hogy elmondhatjuk, hogy már hét éves Alsósófalva weboldala. De így van!

   Legnagyobb örömünkre elmondhatjuk, hogy ez az év sem telt el tétlenül. Weboldalunk idén is egy új rovattal bővült. A közösség erejében bízva, mostantól bárki megpróbálhatja megtalálni régi rokonait azáltal, hogy ír egy szép levelet, amelyet mi közzé teszünk a Családfakutatás rovatban és a Facebookon. Ezen módszerrel már sikerült összekötni egy nagy családfának az idő által egymástól elválasztott ágait.

   Felkérést kaptunk az alsósófalvi Szirtisas Íjász Sportklub részéről, hogy segítsünk nekik az online jelenlétben, kapcsolattartásban. Ezen felkérésnek nagy örömmel mondtunk igent, hisszük, hogy a közös munka nagyon sok, közös gyümölcsöt hoz majd.

  Egy új kezdeményezésbe kezdve, arra kértük és kérjük a fiatalokat, és mindenkit aki Instagramon jelen van, hogy bátran használják a #Alsósófalva, #Sóvidék, #Erdély#Székelyföld  keresőszavakat, ezáltal is erősítve az összetartozás érzését.

   Falunk híres szülöttjének, iskolánk névadójának, néhai Sükösd Ferencnek két emlékkiállítása nyílt. Egy Marosvásárhelyen, egy pedig Sepsiszentgyörgyön. Köszönjük mindazoknak, akik időt nem sajnálva tevékenykednek, hogy az ő neve fennmaradjon az emlékezetünkben.

   Ismételten nagy szeretettel gratulálunk Végh Lászlónak, aki a Munkácsy Márton-díj a legjobb kollekcióért díj mellet az Emberábrázolás-portré sorozat kategóriában is első díjat nyert az Alsósófalván készített fotósorozatával a 36. Magyar Sajtófotó Pályázaton. Részletek: 36. Magyar Sajtófotó Pályázat - Alsósófalvi győztes sorozat

   Testvértelepülési kapcsolatainkat ápolva, idéntől kezdve igyekszünk minden hónapban egy kis híradást adni magunkról a Hétdombi Hírek-ben. Ezen kezdeményezés sikeréhez szintén bárki hozzájárulhat, a szerkesztők köszönettel veszik a hozzuk eljuttatott híreket.

  Hogy hogyan jutottunk el a hét gyertyáig? Úgy, hogy hisszük, hogy van jövő Alsósófalván, van jövő a Sóvidéken, van jövő Erdélyben. És ahol a hit tenni akarással társul, ott bizonyítékok is születnek. És mi lehet nagyobb bizonyíték, hogy bár papíron csak 1500 lakósa van a falunak de a szívünkben és a Facebookon már meghaladta a 3000 embert. Mert mind összetartozunk. Mindannyian, akik a faluban élünk, akik külföldön dolgoznak, és akiknek a szülei, nagyszülei kényszerültek kivándorlásra. És külön köszönetet mondunk e napon azoknak a faluban élő embereknek, akik fotókkal, videókkal és beszámolókkal hoznak közelebb egymáshoz minket. Köszönet a munkájukért, az időért és ezután is kérünk mindenkit, hogy ki-ki lehetőségéhez és idejéhez mérten küldje el nekünk a szerkesztőség címére, amit meg szeretne osztani másokkal.


    Erőt, egészséget kívánunk minden kedves olvasónak, és ha tehetik látogassanak ki el - ki haza Alsósófalvára. 

Tisztelettel,
Molnár Szabolcs

  
   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése