2011. szeptember 15., csütörtök

Bújócskázás és Töröközés

   Bújócskázás: A gyerekek körbe állnak, egy a kör közepére áll és kiszámolja a hunyót, a következő mondókával: E-ke-há-néö-ha-hé-nyó-kie-tí-tie-tiká-tihá-tiné-tiö-tiha-tihé-tinyó-tikie-hú-húe-húke-húhá-húné-húő-húha-húhé-húnyó!
   Akire a húnyó esik, az lesz a hunyó. Behunyja a szemét és számol húszig. Ezalatt a gyerekek elbújnak. Akit hamarabb megkap, az lesz a új hunyó. A játé addig tart, míg minden gyermek sorra egyszer hunyó lesz.

   Töröközés: Annyi játékos játszhatja, ahány van. Egyikük leül egy székre vagy egy kőre és öklében tartja a labdát. Ez a török. A többi játékos körbe áll körülötte és egy-egy nevet választ ki magának. Pl: murok, csoki, túróspuliszka. A török elkiáltja, pl: csoki. Erre az a játékos, amelyik a csokit választotta, kikapja a török öléből a labdát. Ezalatt a játékosok szaladnak. Amikor megérinti a keze a labdát, kiáltja: Stop!, amire a játékosok megállnak. Ő a legközelebb állót megcélozza a labdával. Ha eltalálja, a játékos kiáll a játékból, ha nem, akkor ő áll ki. Az új török az lesz, aki utolsónak marad a játékosok közül. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése