2013. július 11., csütörtök

Egy kis villámlátogatás

   Testvértelepülésünk, Kiskunhalas fiataljai tettek egy rövid kis látogatást nálunk, amelynek során megtekintették a templomot, meghallgatták, hogy milyen szépen szól a felújított orgona, és elbeszélgettünk egy kicsit.




   Ahhoz, hogy a rövid látogatás alatt is megízlelhessék a székely ember vendégszeretetét, és konyhájának különleges ízeit, asszonytestvéreink pánkót (fánkot), és ordás kiflit  sütöttek vendégeink számára. 


  Fiataljaink énekszóval, és gitárkísérettel tették kellemesebbé a röpke pár órát, majd a délutáni napfényben beszélgettünk mindenféle dolgokról, úgymond amiről ilyenkor szokás. Kicsi gazdaság, kicsi politika, kicsi Unió, derű, vígság ....

 


   A fiatalok elhozták az ottani emberek üdvözleteit, valamint reményeink szerint elviszik a mi üdvözletünket is haza, Kiskunhalasra. Kívánjuk, hogy az erdélyi útjuk legyen napsütéses, örömökben gazdag és kellemes emlékekkel teli, valamint üdvözlünk mindenkit náluk, odahaza. Jó erőt, egészséget mindnyájuknak. :)



5 megjegyzés:

  1. "Kicsi gazdaság, kicsi politika, kicsi Unió, derű, vígság ...."
    Csak éppen Krisztusról nincs csevej! Pont ettől nem református már a ref. egyház.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát a kálvinista embert már csak érdeklik az ilyen dolgok is, de nem feledkezik a vendéglátásról sem, tartja a kapcsolatot a testvéreivel, szívesen énekel az Úrnak és az inge alatt hordja a lelkét. Rosszul viseli a froclizós kegyeseket, akik harmadik személyben beszélnek a saját egyházukról, de igyekszik türelmes lenni a láttatlanban ítélkezőkkel!

      Törlés
  2. És pont az ilyen névtelen ítélkezésektől romlott a világ.

    Az ott megjelentek már a templomban egy közös énekléssel indítottak, majd enni se akartak csakhogy énekelhessenek vallásos énekeket. És végezetül mielőtt elmentek közösen imádkoztak.

    Jézusról pedig nem csevejegni kell, hanem őszinte szívvel és lélekkel, mélyen elgondolkozva kell beszélni.

    Tisztelettel.

    VálaszTörlés
  3. Tisztelettel! Vizsgáld meg a hitvallásokat (Heidelbergi Káté, II Helvét Hitvallás), gondolkodj el, hogyan is működik ez a gyakorlatban? Talán egy közös vallásos énekléssel és pragmatikus imával? Ha ezeken túl vagy, nyugodtan lehet "csevejezni" Krisztusról is (Te csak Jézust említed, Aki azért mégis csak több) a keresztyén szabadság szellemében, amíg Ő nem csak megváltód, hanem Urad is. Ha nem Urad, akkor csak vallásos vagy és megbotránkozol a nem konvencionális kifejezéseken. Olvasd a Szentírást és ne csak vallásos légy, hanem Krisztusban hívő is.
    Az ítélkezésről annyit: van keresztyén ítélkezés is, pl. Pál levelei a korinthusiakhoz, nem beszélve Jézus beszédeiről a farizeusokhoz.
    A világ pedig romlott, mert elfordult Istentől, a saját vallásosságától van eltelve. És pont a reakciód miatt van a névtelenség!
    Mély tisztelettel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aki más vallásosságával foglalkozik, annak csak annyit tudok mondani, előbb tanuljon alázatosságot, majd utána jöhet és kioktathat engem is. Szívesen fogom hallgatni reggeltől-estig.

      A blogban viszont nincs helye sem vallási vitáknak, sem gyűlöletkeltő beszédnek, ezért további kommenteket nem engedélyezek.

      Törlés