2015. június 1., hétfő

Néhai id. Szász György alsósófalvi származású asztalosmester remekművei

Kedves Molnár Szabolcs! 

   Nagy szeretettel nézegettem "Király Csaba fafaragó művész otthona", valamint "Faragott örökségünk", szintén sóváradi fafaragó mesteri munkáit, és akkor arra gondoltam, hogy Édesapánk, néhai id. Szász György alsósófalvi származású asztalosmester, akinek munkái nem olyan monumentálisak, mint a sóvidéki székelykapuk, de azok mint belső lakberendezési tárgyak a népes családunk, rokonainkon kívül eljutottak Kolozsvárra, Marosvásárhelyre, Nagyváradra, Temesvárra, sok más hazai tájra is, de a határokat túllépve, Magyarországra, Ausztriába, Németországba, Hollandiába, Belgiumba, Franciaországba, az Egyesült Államokba. A felsorolás nem teljes. Munkái többször voltak láthatók a Székelyudvarhely-i Művelődési ház kiállítótermében egyéni, vagy csoportos tárlatokon. Úgy érzem, hogy, persze ha maguk is megfelelőnek tartják, hogy ezek a munkák is, melyeket a családi hagyatékból ollóztam, megférnek és csak gazdagíthatják az alsósófalvi blogjukat.
   Ha igénylik, közeljövőben még elküldenék pár képet a munkáiból.
   Kelleme vasárnapot kívánok abban a reményben, hogy ezek a tárgyi emlékeink is láthatóvá válnak a szépet kedvelő emberek részére.

Tisztelettel Szász Károly marosvásárhelyi nyugdíjas


  Tisztelettel köszönjük Szász Károlynak a velünk megosztott szép alkotások felvételeit, elmondhatni róluk, hogy igazán szép és szemet gyönyörködtető munkák. Természetesen szívesen fogadunk mindennemű írást, alkotást, fotókat, amelyek Alsósófalvával, a Sóvidékkel kapcsolatosak, és építő jellegűek, a múltnak emléket állítóak. Így önt is, és másokat is arra biztatunk, hogy bátran írjanak nekünk bármikor. Erőt, egészséget kívánunk minden kedves olvasónak, és mindenkit biztatunk, amennyiben teheti, látogassa meg a Sóvidéket!

Tisztelettel Molnár Szabolcs szerkesztő 

Bagoly
Bagoly.
Bika küzdelem
Bika küzdelem.
Falilámpa
Falilámpa.
Hatágú csillár
Hatágú csillár.
Liszt Ferenc portré
Liszt Ferenc portré.
Lány portré
Lány portré.
Lázadó székely
Lázadó székely.
Szombatfalvi református templom belső - Édesapám csillárja
Szombatfalvi református templom belső - Édesapám csillárja.
Székely pár
Székely pár.
Ökör és gém
Ökör és gém.
Ötágú gyertyatartó alkotójával
Ötágú gyertyatartó alkotójával.

További fotók a facebook oldalunkon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése