2016. június 8., szerda

Messze szállt a nyílvessző

   Süvítő nyilak társaságában forgatott stábunk szombaton, június 4.-én. Az alsósófalvi Szirtisas Íjász Sportklub szervezésében zajló nyílt versenyre az ország különböző pontjairól érkeztek résztvevők, de magyarországiak is beneveztek.

   Az ember bármilyen távolságra el tud lőni, és a legerősebb íjat is ki tudja húzni, csak fejben kell hinnie, hogy meg tudja csinálni” mondta Mónus József, a többszörös világrekorder tradicionális távlövő íjász. Ezzel a hittel érkezett a nemrégiben elkészült alsósófalvi íjászpályára az a 45 versenyző, aki a Sóvidék Archery Show néven meghirdetett versenyre benevezett. A “Szirtisas” Íjász Sportklub által szervezett esemény nagy sikernek örvendett. Egyrészt a versenyre számos íjászat kedvelő és művelő is érkezett, mivel napjainkban egyre többen űzik ezen sport valamelyik formáját, felidézve, hogyan élhettek honfoglaló őseink. Másrészt a megeröltető és fárasztó íjászpróbáló versenyszámok alkalmával több mint 150 nyílvessző hasította a levegőt. A verseny kezdete előtt, gyakorlás közben kaptuk mikrofonvégre az egyik versenyzőt, aki, mint utólag kiderült, a freestyle kategória nyertese lett.

   Az íjászat egyik lényege, hogy eltaláljuk a célt, s ebben nagy szerepe van a nyílvesszőnek, de főleg az íjásznak. Mint mindenhol az életben, itt is mindennek megvan a maga párja. S ha sikeres a társítás, a húrról elsurranó nyílvessző célt nem téveszthet. A megfelelő párosítás eredményeként a két versenyszám győzteseit díjazták. Real steal versenyszámban a marosvásárhelyi Mezei Sándornak sikerült minden alkalommal a kör közepébe találnia. A tradicionális lövészet mindkét győztese marosvásárhelyi, Salamon Csongor és Buzsa Ágnes. Az erős bowhunter kategóriában Ignácz Zsolt lett Csíkszeredából.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése