2017. szeptember 7., csütörtök

Hét csokor kerek évforduló Alsósófalván

   Az elmúlt hétvégén, a vasárnapi istentisztelet keretében köszöntötték Alsósófalván a település 70 éves szépkorú lakosait. A délelőtt 11 órától kezdődő istentiszteleten Timár Erika lelkész hirdette az igét. A kortársakat a gyülekezet kórusa is külön köszöntötte.

   Régiónk számos településén nagy hagyománynak örvend a szépkorúak találkozója. Hol maguk az ünnepeltek szervezik meg a találkozót, hol pedig szeretteik. Ha kronológiai sorrendben haladunk, akkor az első együttlét, a 10 éves iskolai találkozó, majd lassan következik a 30-, 40-, 50-, 60 évesek találkozója, de az utóbbi években a 70 éveseket is megünneplik.

   Vasárnap ünneplőbe öltöztek az alsósófalviak, sokan elmentek a templomba ezen a napon, hogy együtt ünnepeljenek, voltak akik virágcsokrokkal érkeztek az ünnepre, hogy azzal köszöntsék szeretteiket. Ezen a napon felidéződtek a gyerekkori emlékek, a fiatalkori együtt átélt élmények, mindemellett mindenki elmesélte élete legfontosabb történetét.

   Nagy öröm volt ez a nap az ünnepeltek számára, akik a legkülönfélébb életutakon, számukra kedves élményeken és keserű tapasztalatokon keresztül jutottak el idáig.

Forrás: Sóvidék Televízió


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése