2018. február 21., szerda

Családfakutatás közösen

   Olvasóink többször kerestek meg minket azzal, hogy segítsünk a régi rokoni szállak felkutatásában. A családfakutatás lehetőségeiről, nehézségeiről már régebb is írtunk Alsósófalva oldalán, de most úgy gondoltuk, hogy egy új módszert vezetünk be a már meglévő mellé.

  Ezentúl ha valaki az alsósófalvi vagy sóvidéki rokonait akarja megkeresni, lehetősége nyílik írni nekünk, mi pedig megosztjuk az oldalunkon, illetve a Facebookon a kérését. Aki felismeri a keresett személyeket szintén írhat nekünk, vagy felveheti a kapcsolatot a kereső személlyel is.

   Arra kérek mindenkit, aki a hírdetést szeretne feladni, hogy a lehető legpontosabban sorolja fel a keresett személyek nevét, a közös felmenők nevét, születési dátumát, mikor vándoroltak máshova, lehetőség esetén mellékeljen családi fotót is. Amennyiben vannak visszaemlékezések, pl. a régi utcai hangulat, házak elrendezése, szomszédok vagy bármi információ ami segíthet, azt ne tartsa vissza, hisz elég nehézkess visszaemlékezni a régi időkre. 

   Amennyiben egy kérés sikerrel zárult, kérem azt jelezni, hogy tudjuk, hogy nem szükséges tovább kutakodni.

  Mint azt már régebb is hírül adtuk, lehetőség van fizetett családfakutatásra is, ahol hozzá értő szakember végzi a munkát anyakönyvi kivonatok alapján: Családfakutatás Alsósófalván.

   Bízunk benne, hogy ez a két módszer segítségével a jővőben mégtöbb sikeres családfakutatás fog történni, és kérjük a kedves olvasóinkat, hogy aki tudja, segítse a virtuális közösségünk tagjait egymás megtalálásában.

Családfakutatás közösen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése