2018. március 21., szerda

Március 15-ei ünneplés Alsósófalván

   Március 15-én Felső- és Alsósófalván is megemlékeztek a 48-as eseményekről. Mindkét településen az igehirdetést követően megkoszorúzták az emlékműveket, majd ünnepi beszédekkel és műsorokkal folytatódott a rendezvény.

   Március 15-én nem csak Parajdon, hanem a hozzá tartozó Felső- és Alsósófalván is megemlékeznek az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról. Felsősófalván az istentiszteletet követően a református templom előtti emlékműnél gyűltek össze az ünneplők, ahol elhelyezték a tisztelet koszorúit. Ezt követően a fúvószenekar kíséretében elénekelték a Magyar és a Székely Himnuszt, majd Nyágrus László a község alpolgármestere megtartotta ünnepi beszédét.
Az alpolgármestert követően Szász Tibor András református lelkipásztor közös imára szólította az ünneplőket.
   A megemlékezésen Felsősófalva testvértelepülése, a magyarországi Szegvár is képviseltette magát.
A megemlékezés Alsósófalván folyatódott, ahol a központban levő emlékműnél gyülekeztek az ünneplők. Ugyancsak koszorúzás és ünnepi beszédek következtek, majd a helyi vegyes kórus március 15-i repertoárját hallhatták a jelenlévők.

   A református vegyes kart követően a helyi gyerekek mutatták be ünnepi műsorukat. A megemlékezés a helyi kultúrotthonban szeretetvendégséggel ért véget.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése