2020. március 31., kedd

Búcsúzás Páll Dénestől

  Megrendülten vettük tudomásul, hogy a Marosvásárhelyi Művészeti Középiskolában 1964-ben végzett osztálytársunk, Páll Dénes 2020. március 11-én eltávozott az élők sorából, s akit folyó év március 27-én el is temettek Budapesten. 

   V. osztályos korában jött Marosvásárhelyre és az érettségiig együtt jártunk a nagyhírű Művészeti Líceumban. Innen Bukarestbe ment Ciprian Porumbescu Zenekonzervatóriumba. Híres fuvolistaként több országos díjat nyert. 

   Kitelepedve Magyarországra a Honvéd, majd a M.Á.V. zenekarának tagja, de mint zenepedagógus is tevékenykedett. Elkötelezetten szerette szülőfaluját, Alsósófalvát, ahonnan indult és ahová mindig szeretettel tért haza. A hűség, a becsületesség jellemezte, s tudásánál csak a szerénysége volt nagyobb. 

Ady Endre soraival zárom ezt a fájdalmas búcsúztatót: 
„Akarom, mert ez bús merészség, 
Akarom, mert világ csodája: 
Valaki az Értől indul el 
S befut a szent, nagy Oceánba.” 

Az osztálytársak nevében,
Korona Szőcs Júlia Parajd, 
2020. Március 29.

   Páll Dénes hamvait 2020. Március 27-én pénteken egy budapesti templomban szűk csalàdi körben helyezték nyugalomba. A család ígérete szerint május-június környekén egy templomozás keretén belül megemlékezést tartanak, mivel most a koronavírus végett nem állt módukban rendes temetést tartani.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése