2020. július 23., csütörtök

9 éves Alsósófalva weboldala

  Ha nem vigyázunk magunkra, akkor az is lehet, hogy úgy elszalad az idő szekere velünk, hogy mindjárt 10 éves jubileumot ünnepelhetünk. És szíves örömest ünnepelnénk mi centenáriumot is, de most maradjunk csak annyiban, hogy már 9 éves Alsósófalva weboldala.


  És, hogy milyen volt az elmúlt egy év? Változó. Nehéz. Főleg, ha az utóbbi hónapokra, vagy talán lassan mondhatjuk, hogy utóbbi fél évre gondolunk. 

  Nem tudósíthattunk konfirmálásról, kicsengetésről, évfordulókról. Bizonytalanok az íjászversenyeink sorsa, a falunapok sorsa és még hosszú a lista. Ezért hát ahhoz ragaszkodunk, amink van, ami megadatott nekünk.  

  Az évet egy íjászversennyel kezdtük a Parajdi Sóbányában. Nagyon jól sikeredett az idéni Farsangzáró napok esemény is. Láthattunk unokát és nagyapát együtt húzni a hegedüt a farsangi bálon, láthattunk víg farsangtemetőket. Még a karantén előtt sikerült összegyűlni és fecskefészkeket építeni a madarainknak. A karantén alatt a szegényekért kampányoltunk, a karantén után pedig sikerült egy takarító kalákát is szervezni a faluban.

   Ezek azok a dolgok, amelyekre mind büszkék lehetünk, akik részt vettek benne, és akik támogatták ezeket az eseményeket, megmozdulásokat.

   Ilyenkor, nehéz időkben, még értékesebb dolog, ha olvasni tudunk a múltról. Ezért nagy örömmel vennénk ha bátrabban, gyarakbban írának a Régi idők meséi illetve Üzenet haza rovatunkba. 

  Ugyanakkor, mint minden évben, idén is elmondjuk, hogy ez egy közösségi oldal, így bárki hozzátehet az oldal értékéhez, legnagyobb örömünk pedig abban lelnénk, ha új szerzővel gyarapodnánk, aki odahaza van a faluban, aki tudósítani tud a mindennapi történésekről is. 

  Bízva a jobb idők reményében, és abban, hogy 100 év múlva is lesz, aki helyettünk a falu krónikása legyen, tovább  víve ezt az oldalt, ezennel zárjuk sorainkat:

Erőt, egészséget kívánunk minden kedves olvasónak, és ha tehetik látogassanak ki el - ki haza Alsósófalvára.

Tisztelettel,
Molnár Szabolcs
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése