2022. március 1., kedd

Zsombori Lenke emlékére

 Karácsony Zsigmondné, született Zsombori Lenke nagynéném emléke előtt szeretnék tisztelegni ezzel a régi kedves képpel, amely az alsósófalvi óvodában készült talán 1930-ban (a képen legelöl, középen látható, kb. négy vagy öt éves korában).

Lenke nénit ma temetjük Budapesten, 96-ik évében volt, szívében és lelkében mindig alsósófalvi maradt, utolsó heteiben is csak sófalváról és a családjáról beszélt, megható szeretettel. Mindig erején felül segítette a rokonokat, ilyen jó lelkű emberrel amúgy csak az alsósófalviak körében találkozhattam. Apukája, az én dédnagytatám, Zsombori András, a falu kovácsa volt. Lenke néni már 14 évesen cselédként dolgozott, aztán a háború alatt Budapestre került és itt házasodott meg. Gyereke nem született, testvérei közül már senki sem él. Ma érte fog szólni a harang, köszönjük szépen mindenkinek, aki lehetővé tette! Jó egészséget mindenkinek!  


(Akiket felismert még Lenke néni a képen: az óvónéni, Illó néni, aztán Lenke néni mellett középen jobbra Hajdú Erzsi, jobb szélen elöl Kádár Lenke, mögötte Zsombori Erzsi, jobboldalt hátul valahol Biró Lidi, bal szélen a második Káli Jóska – sajnos a többieket nem ismerjük. Illetve hát a fali képeken középen fent II. Károly román király és jobbra lent Mihály király gyerekkori képe).


Zsombori Lenke emlékére


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése