2011. október 26., szerda

50 éves találkozó

   2011.október 22.-én Alsósófalván az 50 évesek kortárstalálkozóját tartották. Az iskolai együttlét alkalmával újból felelevenedhettek az elmúlt évtizedek emlékei...

   Délután 17.00 órától ünnepi istentisztelet volt a református templomban, ahol Timár Zsolt lelkész hirdette Isten Igéjét, a 2Krónika.8,12-16 alapján.Az igehirdetésben "a köszönet"-, "a hála"-Istennek, valamint az "ajtónállói szerep fontossága, betöltése" került előtérbe.
Visszatekintve az eltelt 50 évre,mindenkinek VAN MIT és VAN KIT megköszönnie Istennek. Sikerült-e hálát adni, vagy mulasztások történtek?
Elhangzott az is többek között, hogy mindenki kapott "valakit" (lehet, hogy valakiket), akire vigyáznia kell. Hogyan sikerült az életúton vigyázni, őrizni azokat, akiket az Úr reánk bízott? Be tudtuk-e tölteni ezt a megbízatást Isten iránti hűséggel, hittel, és reménységgel?

   Megemlékeztek azokról a kortársakról is, akik nem érték meg az 50.életévüket(4 férfi és 1 nő). Szerető hozzátartozóikért az egész gyülekezet imádkozott és egy néma perccel adózott az elhunytakért.

   Az istentisztelet köszöntésekkel zárult, amikor az 50 éveseket hozzátartozóik, barátaik virágcsokrokkal ajándékozták meg. Az ünnepi vacsora 19.00 órától volt a helybéli kultúrotthonban.

   Isten éltessen sokáig minden 50 évest- erőben, egészségben, békességben, kitartásban és nem utolsósorban Isten iránti hűségben!!!

   Mindenért az Úrnak legyen köszönet és hála! SOLI DEO GLORIA!

Timár Erika, ref.lp. , Alsósófalva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése