2012. december 28., péntek

A mi templomunk

  A mi templomunk egy nagyon szép templom. Szép kapu áll előtte, ami olyan, mint egy székelykapu. Mellette van a papi-lak, ahol szombatonként tartják a vallásórákat. A templom előtt meg gyönyörű szép fák, és virágok találhatóak. Belsejében pedig van egy orgona, sok pad, két karzat, szőnyegek, stb. . Az egyik karzatban csak azok a legények ülnek, akik már konfirmáltak. Egyes ünnepekkor úrvacsorát osztanak pl: Húsvét, Pünkösd, Karácsony. Vasárnaponként tizenegy órától tartják a templomozást.

Káli Kornélia Edina
Az én falum

  Az én falum egy nagyon szép falu. Az emberek a só bányászatával, gazdálkodással és  fakitermeléssel foglalkoznak.
  Tavasszal mindig virágzik a sok fa és a virágok szép színesek. Ekkor van a vetés ideje. Nyáron az emberek füvet szárítanak, a gyermekek meg fürödni járnak. Ősszel van a szüret ideje, és ekkor tartják a szüreti bált is. Ekkor kezdődik az iskola és az óvoda. Télen lehavazik, a gyermekek elmennek csoportosan szánkózni egy-egy dombra. A tél végén "Illyés temetést" szerveznek. Az ünnepség végén egy szalmabábuk égetnek el, melyet előbb a falun végighordoz egy csapat beöltözött ember. 
  Van két templomunk, egy iskolánk, melyben az I. - VIII. osztály található. Van egy óvodánk, egy kultúrotthonunk, van két buszmegállónk és sok boltunk. Nincs vonatmegállónk, de a szomszéd településen van. Van egy emlékművünk, ahol a március 15-i forradalom holtjaira emlékezünk.
  Szombatonként a gyerekek vallásórára járnak. Vasárnaponként meg az emberek templomba járnak.

Káli Kornélia Edina

Káli Zsolt
Káli Zsolt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése