2016. július 4., hétfő

Vakációs Bibliahét - Beszámoló

2016 június 27. és július 1. közötti időszakban tartottuk Alsósófalván a Vakációs Bibliahetet a gyermekek számára.

Minden nap a kijelölt program szerint bibliai történeteket, énekeket tanultunk, de a játék sem maradt el. Sok gyerek látogatta ezeket az alkalmakat, nagyobbak és kisebbek egyaránt. 60-70 gyerek naponként gazdagodott a Szentírás tanításával.

Az idei Bibliahét mottója ez volt: "SZERETSZ-E ENGEM?"

Ezt kérdezte Jézus Pétertől háromszor is. A válasz ez volt: "Igen, Uram, Te tudod, hogy én szeretlek Téged!" Ezután jött a megbízatás: "Legeltesd az én juhaimat...bárányaimat!"

Az I.napi bibliai történet: "A csodálatos halfogás" volt.

Péter és a többi tanítványok engedelmeskedtek Jézusnak és a sikertelen éjszakai halászat után csodát tapasztaltak. Miután a hálót a hajó jobb oldala felől dobták be Jézus szavára, az megtelt halakkal.

A II. nap "A lábmosás" történetéről hallottak a gyerekek. Péter bizonyságtétele a mi bizonyságtételünk is: "Te vagy a Krisztus, az élő Istennek a Fia!"

A III. nap a "Péter tagadása" című történet figyelmeztetésképpen szólt, hogy: VIGYÁZZUNK, SOHASE TAGADJUK MEG JÉZUST!

A IV. nap örömét szintén egy bibliai történet aranyozta be, melynek címe: "A sánta meggyógyítása az Ékes kapuban" volt. Mindannyiunknak nem csak jogaink, hanem FELELŐSSÉGEINK is vannak!

Péterék nem alamizsnát adtak a templom kapujában üldögélő sántának, hanem annál sokkal többet: az egészséget. De nem a maguk erejével, hanem Jézus erejével és az Ő nevében!

Az V. nap "A misszióról" hallhattak a jelenlevők."Kornéliusz százados" és egész háza népe keresztelkedett meg Péterék bizonyságtételére.

Minden nap aranymondást is tanultak a résztvevők, ami nem más volt, mint a Bibliából az aznap tanult történettel kapcsolatos Ige. A gyerekek örömmel és nyitott szívvel festettek, rajzoltak, játszottak és énekkel(is) dicsérték Istent. Öröm volt velük dolgozni!

Menet közben, de a végén is jutalomban részesültek minden nap.

Vasárnap, júl. 3.-án bemutatót tartottunk a Bibliahétről a templomban a Gyülekezet előtt. Hisszük, hogy a kis gyermeki szívekben megerősödött a Jézushoz való ragaszkodás!

Soli Deo Gloria! - Egyedül Istené a dicsőség!
Timár Erika, lp.


Vakációs Bibliahét - Alsósófalva, 2016

Vakációs Bibliahét - Alsósófalva, 2016

Vakációs Bibliahét - Alsósófalva, 2016

Vakációs Bibliahét - Alsósófalva, 2016

Vakációs Bibliahét - Alsósófalva, 2016

Vakációs Bibliahét - Alsósófalva, 2016

Vakációs Bibliahét - Alsósófalva, 2016

További felvételek a Facebook oldalunkon találhatóak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése