2016. december 6., kedd

Készülnek a Kárpát Kupára a Szirtisasok

   Az alsósófalvi Szirtisas Íjász Sportklub szombaton vendégíjászok társaságában tartott edzést a felsősófalvi sportcsarnokban. A két marosvásárhelyi vendég íjász már évek óta űzi ezt a sportágat, így néhány szakmai információval is ellátták a kis Szirtisasokat, akik a Kárpát Kupa íjászversenyre készülnek.

   A Szirtisas Íjász Sportklub télen is tevékenykedik, hetente kétszer is tartanak edzést a sóvidéki íjászoknak. A klub vezetőjétől megtudtuk, hogy a sportíjászoknak elengedhetetlen az edzés időtől és helyszíntől függetlenül. A beltéri versenyek télen vannak, ezekre is készülni kell – mesélte Lukács Zoltán a klub vezetője.

   A céltáblák felállításával és bemelegítéssel kezdték az edzést a fiatal íjászok. A két vendégíjász bemutatkozása után pedig leadták az első lövéseket a fiatal sportolók. Az edzés során az egyik vendégíjászt is megkérdeztük.

   Az edzésen a 16 klubtagból mintegy 10 íjász volt jelen, ami a terem méreteiből adódóan pont megfelelő létszám volt tudtuk meg a csapat vezetőjétől. Az edzést jelző lámpa segítségével bonyolították le, ezzel is növelve a biztonságot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése