2016. december 21., szerda

Só és Nád - új könyv

   Gondos kezek munkájával készült egy igazi, kemény táblás, sok fényképes összeállítás Nádasd és Alsósófalva testvér-települési kapcsolatának gyümölcseként.
   A könyv átfogó képet ad mind a két településről, mind építészeti, mind természeti vonatkozásban. Nagy hangsúlyt fektettünk mindkét település hagyományaira, hiszen olyan kincsekkel rendelkezünk, amellyel kevesek. Mivel mindkét település részben, vagy egészében felvette a helyi értéktárába hagyományaikat, az egyes szokások részletes leírásai, annak versei, énekei, rigmusai visszaköszönnek a könyvben. 
   Az alsósófalvi rész összeállításában nagy segítséget nyújtott Andrási Benedek: Alsósófalva monográfiája, valamint a Molnár Szabolcs vezetésével szerkesztett alsósófalvi honlap, míg a nádasdi részben a Hétdombi Hívogató, illetve a Hétdombi Hírekben megjelent írások köszönnek vissza kiegészítve, illetve aktualizálva. A fotó-összeállításokban a Hétdombi Hírek fotóarchívuma és alsósófalvi amatőr fotósok voltak segítségünkre. 
   A könyv szívet melengető ajándékként kerülhet a karácsonyfa alá, amely beszerezhető Nádasdon a művelődési házban, illetve vásárlási szándékukat jelezhetik online, e-mailben a nadasdth@gmail.com címre írva.
   Hogy kinek ajánljuk e kötetet? Minden jóérzésű, szépségre érzékeny embernek, akik Tóth Hajnalka örök érvényű gondolatával gondolkodnak: „Teljesen megismerni a Tündértkertet? Nem, nem lehet, mert a sejtelmesen sötét erdőkben lépten-nyomon mesékbe botlunk, amelyek huncutul ránk mosolyognak. Valóságból és álomból hálót szőnek körénk, és felnyitják szemünk egy más világra.
Békésre, türelmesre, kedvesebbre.” 
-Földes Tímea-Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése