2017. július 24., hétfő

6 éves lett Alsósófalva weboldala

   Nem tudjuk, hogy egy weboldal hány évesen válik nagykorúvá, de mi már a hatodig születésnapi gyertya meggyújtásánál tartunk. Ennyi éve már, hogy belefogtunk valami újba, valami közös munkába, amelyet a falu szolgálatába állítottunk.
   
    A most elmúlt év két fontos eredménnyel zárult. Sorban az első nem volt igazi célunk, sose kezdtünk figyelemfelkeltő kampányokba, sose kértük, hogy lájkoljanak Facebookon, mégis sikerült megduplázni az oldal követőinek számát, így lassan már több mint háromezer ember követi oldalunkat. Ezt a megduplázódást annak tudhatjuk be, hogy a gyorsan és aligha jó irányba változó világunkban az emberek még mindig keresik a régi, példaértékű dolgokat az életben, és a hasonló weboldalakat, cikkeket az interneten. Ez minket is nagy kihívás elé állít, hisz nehéz úgy a realitás talaján maradni, hogy közben csak szépeket mondunk a faluközösségünkről. De hát ha ez az igazság!

   Nagy örömünkre szolgál, hogy elmondhatjuk az idéni év másik nagy eredménye azokhoz is szól, akik nem jártasak az internet világában. Mint ahogy már mi magunk is hírül adtuk egy új könyv született Só és Nád - Alsósófalva és Nádasd címmel, amelynek létrejöttében mi is segítkeztünk egy keveset. Ez a könyv Nádasd és Alsósófalva testvér-települési kapcsolatának eredményeként a két települést párhuzamosan mutatja be fejezetekre bontva.

  Nemsokára pedig újabb könyv lesz születőben, amely Sükösd Ferenc, falunk híres szülötte munkásságát hivatott összegyűjteni. Ebbe a munkába is szeretettel várjuk a segítő kezeket: Felhívás az alsósófalviakhoz és az onnan elszármazókhoz és mindekihez, akit Sükösd Ferenc művészete megérintett.

  Nem győzzük ismételni magunkat abban sem, hogy oldalunk egy közös pont a virtuális térben, s ebből adódóan bárki hozza tehet egy kanállal, azaz írhat cikkeket, küldhet képeket, videókat az oldal számára. Vannak fenntartott rovataink azoknak akik távol, idegenben élnek (Üzenet haza), akiknek régi képeslapjaik, fényképeik, kézirataik vannak odahaza a kredencfiókban (Régiségek), illetve arról is olvashatnak nálunk, hogy milyen volt a régi időkben élni (Régi idők meséi). Ezen rovataink leginkább az önök írásaival gyarapodnak, és szeretettel kérjük, és várjuk, hogy továbbra is gyarapítsák falunk örökségét az online térben.

  Hisszük és valljuk, hogy szülőföldünk, a Sóvidék, Alsósófalva egy olyan hely, ahol nemcsak érdemes, de lehet is élni, ahol ha lassan is, de van fejlődés, ahol ha verítékkel kell is gondozni, de a legédesebb gyümölcsöket termik a fák széles e nagyvilágon.

  Eme hitbeli meggyőződésünkben kívánunk erőt, egészséget, békességet minden kedves olvasónknak, és ha tehetik látogassanak ki el, ki haza Alsósófalvára.

Molnár Szabolcs
2017.07.24


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése