2018. július 25., szerda

Születésnapi köszöntő

   Szeretettel köszöntöm családunk nevében is a hetedik életévét töltő Alsósófalva, szülőfalum weboldalát. Külön köszönet Molnár Szabolcsnak, aki kezdetektől napjainkig konok kitartással igyekezett maximálisan napirenden tartani a fenti weboldalt böngésző több mint 3000 személy elvárásait. Azon személyekét akik Alsósófalva, a Sóvidék szülöttei, avagy valami kötődés fűzi a faluhoz, a vidékhez, azokét, akik már rég kirepültek az ősi fészekből, de mindig hazavágynak.

   Szinte naponta olvashatjuk a legfrisebb híreket, eseményeket, nézhetjük az ezekkel kapcsolatos TV riportokat, tudósításokat. Ha fizikailag nem is sikerül, de gondolatban haza-haza látogatunk abba a kis sóvidéki faluba, ahol már kevés ismerőssel, még kevesebb rokonnal volna alkalmunk találkozni, de ahova az ott eltöltött pár év és a szünidők, szabadságok idején tett látogatások, melyek már teljesen megfogyatkoztak, de az emlékek mélyek, a gyökerek, a kötödések erősek és ez mindent legyőz.

   Szép emlékeim között említeném a családi, rokoni látogatások mellett, a Marosvásárhely-i Maros Művészegyüttessel, melynek három évtizedig tagja voltam, az Alsósófalva-i Kacsó András kultúrotthon színpadán való vendégszerepléseinket, ahol az előadás előtt, a szünetben, avagy az elutazásunk előtt sikerült találkozni a rokonokkal, de a gyermekkori ismerősökkel, szomszédokkal is.

   Még egyszer köszönetem fejezem ki Molnár Szabolcsnak, akit a weboldalon keresztül sikerült megismernem, de azóta többször személyesen is találkozhattunk marosvásárhelyi otthonunkban, elbeszélgettünk a szülőfalu, Alsósófalva múltjáról, jelenéről, a Sóvidék jelesebb eseményeiről. Kívánom, hogy Isten segítségével még hosszú évekig tudósíthassa az otthon-maradottakat, az elszármazottakat, mindazokat akik érdeklődnek szűkebb pátriánk, Erdély-ország eme kis térségének egyedi adottságairól.

Tisztelettel Szász Károly nyugdíjas, 
Marosvásárhely

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése