2012. december 28., péntek

Gyerekszemmel

  Nagy örömünkre szolgál, hogy ismét egy új rovatot indíthatunk útjára, amelynek címe Gyerekszemmel. Célunk megismerni a legfiatalabbak gondolatvilágát, hogy milyennek látják a falut, milyen szerintük itt élni. A kisebbek rajzokban próbálták kifejezni, hogy mit jelent nekik a falu, mit jelent nekik a vallásóra, a templom, a nagyobbak pedig szavakba öntötték gondolataikat, és ezt osszák most meg velünk.

  Úgy véljük, hogy elvárosiasodó világunkban, csak úgy tudjuk biztosítani faluközösségünk fennmaradását, ha már gyermekkorban megtanítjuk a fiataloknak, hogy itt élni Isten ajándéka, amely bár a nehezebb út, de megéri vállalni, és itt felnőni, családot alapítani és éldegélni. Élni akárhol lehet, de szülőföld csak egy van, és az itt van mindenkinek. Itt Alsósófalván.

  Köszönöm szépen a lelkészi család segítségét, akik hitbeli nevelői fiataljainknak, és akik segítségével megvalósulhatott ez a rovat, a tanárok, tanítónénik segítségét, akik írni, rajzolni, gondolkodni tanítják fiataljainkat, és a szülők segítségét, akik nevelik a jövő társadalmát. Kívánom, hogy az Isten áldja meg munkásságukat, hogy még sokáig tudják nevelni, oktatni fiataljainkat, faluközösségünk legkisebb gyémántszemeit. 

  Mindenkinek kívánok kellemes időtöltést a rovatunkban,
Molnár Szabolcs

Lukács Beáta, I. osztály
Lukács Beáta, I. osztály

      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése